پراش پرتو ایکس کالیتی
پراش پرتو ایکس، وسیله ای برای بررسی ریزساختار ماده است. این روش با کشف لاوه در سال ۱۹۱۲، به این صورت آغاز شد که بلورها، پرتوهای x را پراش می دهند و چگونگی این پراش ساختار بلور را آشکار می کند. در آغاز، پراش پرتو x فقط برای تعیین ساختار بلوری بکار برده می شد، اما پس از آن کاربردهای گسترده دیگری یافت. امروزه، این روش نه تنها برای تعیین ساختار بلوری، بلکه در زمینه های گوناگون، مانند تجزیه شیمیایی و اندازه گیری تنش، برای مطالعه تعادل های فازی و سنجش اندازه ذرات، برای تعیین جهت گیری یک بلور یا مجموعه ای از جهت گیری ها در توده های چند بلورین، بکار برده می شود.
هدف از نگارش این کتاب، آگاه کردن خوانندگانی است که هیچ پیشینه ای از موضوع فرضیه پراش پرتو ایکس، روش های آزمایشگاهی مربوط به آن و کاربردهای اصلی آن ها ندارند. از آنجا که تخصص نویسنده متالورژی است، بیشتر این کاربردها برای فلز و آلیاژ ها است. در هر حال، از آنجا که مبانی فیزیکی روش های آزمایشگاهی به نوع مواد بستگی ندارند. این روش ها با تغییری اندک، و یا بدون هیچگونه تغییری برای بررسی مواد غیرفلزی به کار گرفته می شوند. در نتیجه این کتاب برای فلزشناسان، شیمیدان ها ، فیزیکدان ها ، متخصصان سرامیک و … است. یعنی تمام کسانی که پراش پرتو ایکس را بویژه به عنوان وسیله ای آزمایشگاهی در حل مسائل بالا بکار میگیرند.
کتاب پراش پرتو ایکس کالیتی ، اصول و روش هایی از پراش پرتو ایکس را در بر میگیرد که برای دانشجویان لازم است. کتاب حاضر در برگیرنده سه بخش است: مبانی، روش های آزمایشگاهی، و کاربرد آن ها. موضوع ساختار بلوری بر مبنای مفهوم شبکه براوه بررسی می شود، زیرا شبکه ای نقطه ای یک ماده، رابطه ای بسیار نزدیک با طرح پراش ان ماده دارد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید